Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Bromfietsverzekering. Waarom jongste bestuurder opgeven?

19/6/2024
Bromfietsverzekering. Waarom jongste bestuurder opgeven?

Opgeven jongste bestuurder

Ben je helemaal op de hoogte van alle voorwaarden rondom je bromfietsverzekering? Wist je bijvoorbeeld dat er strenge voorwaarden gehanteerd worden door verzekeraars omtrent jongere bestuurders? Het opgeven van de jongste bestuurder is dan ook van groot belang. En weet je of je beveiligingsslot aan de eisen van de verzekeraar voldoet? Wij zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rij.

Waarom is het opgeven van de jongste bestuurder zo belangrijk?

De bromfietsverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. Je mag dus iemand anders op de brommer laten rijden. Maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden. Hij of zij moet dus wel een rijbewijs of een brommercertificaat hebben. Het opgeven van de jongste bestuurder is bij een bromfietsverzekering van groot belang. Verzekeraars vinden jongere bestuurders een groter risico. Daardoor is de leeftijd van de jongste bestuurder een premiebepalende factor.

Groot risico als je nalaat de jongste bestuurder op te geven

Als je wel een jonger persoon dan de persoon die vermeld staat op de polis op de bromfiets of scooter laat rijden, loop je een groot risico. Er hangen namelijk strenge voorwaarden aan een bromfietsverzekering en de gevolgen van het niet nakomen van deze voorwaarden zijn enorm. Voorbeelden van de mogelijke gevolgen zijn:

  • Geen dekking, in geval van een schade zullen de kosten verhaald worden op de verzekeringsnemer.
  • (Extra) verhoogd eigen risico bij schade, dit kan oplopen tot €1.000,-!

Wat moet je doen?

Neem de polisvoorwaarden en je polisblad (clausules) goed door om te kijken welke van de bovengenoemde polisvoorwaarden precies op je verzekering van toepassing zijn. De polisinformatie en de polisvoorwaarden zijn namelijk altijd leidend. Wij raden je aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen indien de werkelijke bestuurder jonger is dan in de polis vermeld staat. In overleg zullen wij het polisblad corrigeren, deze wijziging kan wel gevolgen hebben voor de premie.

Verplicht slot voor uw bromfiets ART3

Bij een bromfietsverzekering met WA-beperkt casco of allrisk dekking stelt de verzekeraar als eis dat je een slot met een ART certficering gebruikt. Voor een bromfiets met WA-beperkt casco of allrisk dekking, dient u minimaal een ART 3 slot te hebben. Wanneer je geen goedgekeurd slot gebruikt, dan is er geen dekking bij diefstal. Check daarom goed of je slot aan de eis van de verzekeraar voldoet. Bij een basis WA-dekking is er sowieso geen diefstaldekking, dus geldt er ook geen eis omtrent het slot van de verzekeraar.