Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Op (wintersport)vakantie? Reisverzekering al geregeld?

19/1/2023
Op (wintersport)vakantie? Reisverzekering al geregeld?

Last-minute nog op wintersport? Of al een reis voor later dit jaar geboekt? Of allebei. Laat het ons weten.

Wij bieden een reis-en of annuleringsverzekering aan. Kortlopend of doorlopend. Wat het beste past om onbezorgd op reis te kunnen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij wintersport. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten!

Maar ook als je die fijne reis in de zomervakantie net geboekt hebt is het verstandig om een reis-en annuleringsverzekering af te sluiten. Wat nou als er iets onvoorziens gebeurd en je onverwachts niet op reis kunt, dat is allemaal al vervelend genoeg. Laat dan het regelen van alle administratie eromheen er ook niet nog bij komen. Dat nemen wij van je over.

Kortlopende reisverzekering

De naam zegt het al: kortlopende reisverzekering. Deze reisverzekering is voor een kortere periode en is maar tijdelijk. Vaak is de verzekering geldig van het begin tot eind van je vakantie. Dat kan variëren van drie dagen tot drie weken.

Omdat het kortlopende verzekeringen zijn, sluiten mensen deze vaak voor maximaal een aantal weken af. Het maximum aantal dagen verschilt per verzekeraar. Uit onderzoek blijkt dat als je gemiddeld 21 dagen of meer per jaar op vakantie gaat, een doorlopende reisverzekering voordeliger is.

Doorlopende reisverzekering

Als je één keer per jaar twee weken op vakantie gaat naar Frankrijk, is een kortlopende reisverzekering voldoende. Maar wat als je langer of vaker op vakantie gaat? Dan kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Stel je gaat in de zomer weg, in de winter ga je een weekje wintersporten en tussendoor boek je nog een stedentrip of weekend weg in Nederland. In plaats van dat je voor al deze vakanties een kortlopende verzekering afsluit, kun je er ook voor kiezen een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Op die manier ben je altijd goed verzekerd.

De meeste doorlopende reisverzekeringen hanteren een maximum reisduur van 180 dagen. Er zijn ook verzekeraars die een lager of hoger maximum hanteren. Ga je langer naar het buitenland (met of zonder werkplanning), laat ons dat dan weten, ook daar hebben wij mogelijkheden voor.

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een veelgestelde vraag over reisverzekeringen is of dit gelijk is aan een annuleringsverzekering. Een reisverzekering en annuleringsverzekering zijn twee verschillende dingen. De reisverzekering verzekert je tegen schade die wordt opgelopen tijdens de vakantie. Een annuleringsverzekering is vooral bedoeld voordat je op reis gaat of als je een vakantie moet afbreken.

Een reisverzekering dekt dus niet de financiële kosten als je niet op vakantie kunt door bijvoorbeeld familieomstandigheden. Hiervoor moet je een annuleringsverzekering afsluiten.