Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Reisverzekering: geen dekking voor schade tijdens dagje uit in eigen land

12/7/2023
Reisverzekering: geen dekking voor schade tijdens dagje uit in eigen land

Wat neem je allemaal mee als je een dagje naar een pretpark, de dierentuin, een museum gaat of een concert/sportwedstrijd bezoekt? Waarschijnlijk is de waarde van die spullen hoger dan je je realiseert. Maar wat nu als je portemonnee wordt gestolen of je telefoon kapot valt? Ben je dan wel verzekerd?

Het is een hardnekkig misverstand dat je bezittingen tijdens een dagje weg zijn verzekerd via je doorlopende reisverzekering. Zo'n verzekering keert namelijk pas uit als je kunt aantonen dat je elders hebt overnacht of als je een reservering voor tenminste één nacht kunt laten zien. Een dagje uit valt daar dus niet onder. Een uitzondering hierop kan een dagje naar het buitenland zijn.

Buitenhuisdekking of kostbaarhedenverzekering

Wil je toch, zonder zorgen om je dure spullen, ook in Nederland op pad? Dan kun je kiezen voor een buitenhuisdekking op je inboedelverzekering. Of sluit een speciale elektronica- of kostbaarhedenverzekering af. Zo zijn je bezittingen ook tijdens een dagje uit verzekerd.

Lees de kleine lettertjes!

Let wel goed op de voorwaarden. Die zijn meestal behoorlijk streng. Zo vergoeden de meeste inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking schade als gevolg van zakkenrollen niet. Verder verwacht de verzekeraar dat je zelf alert én voorzichtig bent. Dus als je tas van een terras wordt gestolen terwijl die naast je op de grond stond, is de kans klein dat je de schade vergoed krijgt.

Meer informatie

Wil je meer weten over de buitenhuisdekking? Heb je advies nodig voor een goede elektronica- of kostbaarhedenverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag zodat je ook optimaal verzekerd op pad gaat tijdens een dagje uit!