Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Rookmelders verplicht vanaf 01 juli 2022, ben jij er al klaar voor?

20/6/2022
Rookmelders verplicht vanaf 01 juli 2022, ben jij er al klaar voor?

Wellicht heb je er al over gehoord en omdat 1 juli inmiddels slechts een paar weken verwijderd is van nu, willen we jullie (nogmaals)informeren over de rookmeldersplicht in eigen woning.

Vanaf 2003 is er een rookmeldersplicht in de nieuwbouw. Met deze aanpassing is er gehoor gegeven aan onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland te verplichten. Het doel is hierbij om het aantal dodelijke slachtoffers bij woningbranden te verminderen.

Per 01 juli 2022 zal dit ook verplicht worden in bestaande woningen.

Wil jij goed voorbereid zijn op deze verplichting? Klik dan op deze link en doe dan De Rookmelderwijzer!

Wat heeft dit voor invloed op jouw brandverzekeringen?

Op dit moment heeft het niet aanwezig zijn van rookmelders (nog)geen invloed op de verzekeringsdekking van de brandverzekering. Dit is natuurlijk wel het geval wanneer er in jouw huidige voorwaarden, en/ of op de polis, een aantekening staat over het aanwezig zijn van rookmelders. Dat betekent dat er bij het ontbreken van de aantekening in de polisvoorwaarden of op de polis, ondanks het niet voldoen aan de nieuwe wetgeving, er na 01 juli nog steeds verzekeringsdekking is.

Aan de hand van de gedachte: ‘Wat niet is, kan nog komen’ en ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’ willen wij jou alvast informeren. Dat het nu nog geen invloed heeft betekent niet dat dit zo zal blijven natuurlijk. Het zou goed kunnen dat verzekeraars deze verplichting in de toekomst toch gaan opnemen in de polisvoorwaarden en op deze manier kunnen we hier alvast op inspelen en actie op ondernemen.  

Wat kan jijzelf doen?

Een rookmelder moet aan het Europese EN 14604 keurmerk voldoen en dienen iedere 10 jaar vervangen te worden.

Overzicht waar de rookmelders te plaatsen

In de NEN 2555 staat beschreven wat de correcte manier is om rookmelders toe te passen in een woonruimte. Deze NEN 2555 norm geldt voor ieder gebouw dat na 2003 gebouwd of gerenoveerd is.

Wil jij goed voorbereid zijn op deze verplichting? Klik dan op deze link en doe dan De Rookmelderwijzer! of lees er meer over op www.rookmelders.nl of www.brandpreventiewinkel.nl

Voor alle informatie over installatie en aanschaf van rookmelders verwijzen wij jou naar jouw installateur en/ of verkooppunt!