Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Zonnepanelen op je bedrijf? 6 tips om rekening mee te houden!

18/3/2022
Zonnepanelen op je bedrijf? 6 tips om rekening mee te houden!

Om de risico’s zoveel als mogelijk te beperken hebben wij zes handige tips om jullie te verzekeren van een kleiner risico. Mocht er toch iets gebeuren kunnen wij jou als aanspreekpunt beter ondersteunen en eventuele schades sneller behandelen/ afwikkelen.

Tips bij zonnepanelen voor je bedrijf

Tip 1: Kies voor een vakkundig bedrijf
Laat de zonnestroominstallatie installeren voor een vakkundig bedrijf.

Tip 2: Laat een dakconstructieberekening uitvoeren
Laat vooraf een constructeur de draagconstructie van het dak doorrekenen. Dan ben je er zeker van dat het dak bestand is tegen het extra gewicht. Omdat het hier wel is wilt regenen (en soms zelfs sneeuwen), wat ook extra gewicht met zich mee brengt, wil je wel weten of de draagconstructie op de huidige manier nog steeds voldoende is.

Tip 3: Houdt rekening met brandveilige dakisolatie en eventuele aanwezige brandwanden
Bedenk vóór de installatie of je dakbedekking aan vervanging toe is of dat je de huidige dakbedekking wilt vervangen voor een andere, brandveilige dakisolatie. Denk bijvoorbeeld aan steenwol of PIR. Het vervangen van de dakbedekking en isolatie na de installatie van zonnepanelen kost aanzienlijkmeer. Daarbij is het verstandig om aan te geven dat de installateur de zonnepanelen en stroomkabels niet over eventueel aanwezige brandwanden legt. Er moet überhaupt voldoende afstand tot de brandwanden gehouden worden. Laat je hierover adviseren door een constructeur.

Tip 4: inschakelen van de vlambooginspectie
Vraag een installateur om de vlamboogdetectie in te schakelen. Veel zonnestroominstallaties hebben vlamboogdetectie. De installatie schakelt zichzelf uit bij kans op brand door een vlamboog.

Het niet op orde hebben van de juiste keuringen voor jouw bedrijfspand kan ervoor zorgen dat je een hoger eigen risico hebt of in bepaalde situaties een mindere dekking. Om niet onverwachts voor verrassingen te komen kunnen wij met je meekijken en je verder adviseren!

Tip 5: Zorg dat de veiligheidsrichtlijnen worden opgevolgd
Zorg dat de zonnepanelen en de bijbehorende elektrische installaties voldoen aan de laatste veiligheidsrichtlijnen. Controleer ook op jouw verzekeringspolis of er eventuele inspecties verplicht zijn voor een volledige verzekeringsdekking. Het niet aanwezig zijn van inspecties/ keuringen kan namelijk gevolgen hebben voor jouw verzekeringsdekking.

Tip 6: Meer dan 50 zonnepanelen aanwezig?
Bij meer dan 50 zonnepanelen is een SCOPE 12-inspectie en het verhelpen van eventuele gebreken in veel gevallen verplicht. Klik op deze link en lees meer over deze SCOPE 12 inspectie.

Heb je na het lezen van deze tips vragen over jouwpolis, wil je weten welke keuringen bij jouw vereist zijn voor een volledige verzekeringsdekking of wat de gevolgen zijn als je deze juist niet hebt, neem dan contact met ons op of stel je vraag via onze website. Wij zullen dan zo spoedig als mogelijk bij je terug komen met de antwoorden. Groene energie opwekken via zonnepanelen is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen. Behalve het besparen van kosten nemen deze vaak grote zonnestroominstallaties ook risico’s met zich mee. Een brand heeft grote gevolgen voor het bedrijf en de bedrijfscontinuïteit en voorkomen is beter dan genezen!