Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Hoe hebben Corrie, Dudley, Eunice en Franklin ons bezig gehouden?

1/4/2022
Hoe hebben Corrie, Dudley, Eunice en Franklin ons bezig gehouden?

Corrie, Dudley, Eunice en Franklin, weten we het nog?

De vriendelijke namen doen denken aan huisdieren welke ’s avonds op je schoot komen zitten als je op de bank ligt. Maar niets is minderwaar. Windstoten van ruim 120 km/h hier in de kop van Noord-Holland. Werknemersdoor het hele land die vroeg naar huis gingen in verband met het karakter van de stormen met bovenstaande namen. Het treinverkeer kwam plat te liggen en een rondje lopen, een balletje slaan op de tennisbaan of een partijtje voetbal zat er niet in. Thuis blijven was wederom het advies, spelletjes spelen met het gezin of lekker op de bank met een film.

Bij verzekeraars en tussenpersonen was het een ander verhaal. De telefoon stond roodgloeiend. En om jullie een klein beetje inzicht te geven in de situatie dachten we dat het leuk zou zijn jullie een aantal gegevens kenbaar te maken.

In 2021 hebben we te maken gehad met 747 schademeldingen over het gehele jaar. Dit komt neer op 2,05 schademeldingen per dag.

Op 18 en 19 februari 2022 hadden wij te maken gehad met 98 schademeldingen. Bijna 24x (!!!) zoveel als op een normale dag. Dit is 13,39%van het volledige vorige jaar aan schades. Wat we normaal in 1,5 maand te doen hebben qua schades kregen we nu binnen op twee dagen. 64 schademeldingen moesten gemeld worden op een opstalverzekering, 16 schademeldingen op een inboedelverzekering en 18 schademeldingen op overige verzekeringen, denk aan bijvoorbeeld een autoverzekering, bestelautoverzekering of recreatiewoning.

De gemiddelde uitkering van de schade (tot nu toe) is ongeveer € 600,- geweest. Dit kan uiteraard nog veranderen daar nog niet alle schades in kaart zijn gebracht of zijn beoordeeld door de verzekeraar. De totale schadelast, tot nu toe, komt dan ook uit op een kleine € 59.000,-.

De schades variëren van dakpannen die van de daken zijn gevallen tot daken welke volledig, met zonnepanelen en al, van het huis afgewaaid zijn.  Er is stormschade aan bijgebouwen maar ook aan auto’s door takken of gevels welke naar beneden zijn gekomen. Volledige terrassen zijn verwoest, schuttingen hebben het begeven en een stacaravan moest zijn meerdere erkennen in de storm, kon niet blijven staan en is omgerold. De uitkeringen variëren daarom ook van tientallen euro’s tot duizenden euro’s per schadegeval.

Het zijn de momenten waarin wij iedereen zo goed als mogelijk proberen te helpen. Door de drukte bij verzekeraars kan het momenteel wat langer duren maar we zullen ons mannetje blijven staan en jullie zo snel als mogelijk voorzien van de status van de schade. We hopen dan ook op jullie begrip en vooral jullie geduld. Zodra wij terugkoppeling hebben van de verzekeraars zullen we jullie informeren maar heb je het idee dat we je vergeten zijn, loop dan vooral bij ons langs!