Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Hoe kun je besparen op je verzekeringen?

28/9/2022
Hoe kun je besparen op je verzekeringen?

Ja... ook wij willen dit onderwerp even bij je aankaarten, we kunnen natuurlijk niet achter blijven 😊. Het zijn behoorlijk roerige, financiële tijden en we verwachten een nog drukker najaar. Mogen we er eindelijk weer lekker op uit, zit er zo'n stemmetje achterin je hoofd of dat nu wel zo verstandig is, omdat we niet weten waar alle kosten op uit komen na deze winter.

Na alle tips over energiekostenbesparingen en tips over bijvoorbeeld het bijhouden van een ouderwets "digitaal" kasboek, komen wij met besparingstips op de verzekeringen, omdat dit nu eenmaal ons vakgebied is.

Bijna de helft van alle Nederlanders is namelijk té goed verzekerd.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen en natuurlijk snijden wij ons daarmee zelf in de vingers, maar:

Tip 1) Sluit niet elke verzekering af!

Het klinkt misschien logisch, maar sluit alleen verzekeringen af voor financiële risico's die je niet zelf kunt dragen. Moet die gezonde hond of kat echt wel verzekerd worden? Of die fiets van 3 jaar of ouder nog in de verzekering laten? Of moet je wel een doorlopende reisverzekering als je niet meer dan één keer per jaar op vakantie gaat?

Tip 2) Check eens goed of je niet dubbel verzekerd bent.

Heb je toevallig al een pechdekking bij je autoverzekering dan is dat abonnement bij de Wegenwacht dus niet nodig.

Tip 3) Sluit over!

Veel mensen denken dat dit veel gedoe is, maar dat valt echt reuze mee hoor. Zeker in geval van de zorgverzekering, wanneer die zich aan het einde van ieder jaar weer aandient, loont het de moeite om te vergelijken. En om te kijken wat het oplevert om bijvoorbeeld het eigen risico op te hogen.

Tip 4) Betaal je verzekeringen voor een heel jaar vooruit.

Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren daar een korting op.....alle kleine beetjes helpen hé.

Tip 5) Sluit je verzekeringen af in een pakket voor mogelijk pakketkorting.

Maar blijf kritisch! Soms is individueel afsluiten toch aantrekkelijker.

Verwarrend hè al die verzekeringen en de keuze is ook zo groot. Daarom is het handig als je iemand in de buurt hebt die daar gewoon voor je naar kan kijken.

Je raadt het al: deze blog eigenlijk gewoon vergeten en lekker bij ons binnenstappen is de snelste en goedkoopste oplossing 😉 (tip 6), krijg je ook nog die gratis kop koffie!