Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Nog meer besparen op je hypotheek?

18/3/2022
Nog meer besparen op je hypotheek?

Met Leon als onze eigen hypotheekadviseur willen wij jullie natuurlijk informeren over tips & tricks rondom hypotheekadvies op het moment dat wij deze voor jullie hebben. Op dit moment kan het interessant zijn voor je om jouw eigen woning te verduurzamen. Hierdoor kan je besparen op je energiekosten maar mogelijk ook op je hypotheek!

Wij horen jullie denken, wat zeggen zij nou?! We nemen jullie graag even mee..

Gemiddeld zijn vorig jaar de huizen met een groen energielabel A of B voor € 30.000,- meer verkocht dan vergelijkbare woningen met een roodlabel. Hiernaar is onderzoek gedaan door de universiteiten van Maastricht en Tilburg. Zij zijn tot deze conclusie gekomen op basis van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Er is gebleken dat er twee belangrijke redenen zijn waarom kopers meer geld over hebben voor een woning met een groen energielabel. Natuurlijk de energieprijzen en dus het drukken van de energiekosten. In een woning met een groen label liggen deze lager als bij een woning met een roodlabel. Afhankelijk van de woningen kan het verschil oplopen tot in sommige gevallen € 200,- per maand. Een ander argument zijn de kosten die de koper moet maken om het huis alsnog te verduurzamen.

Daarnaast heb je misschien de mogelijkheid om je hypotheek gunstiger over te sluiten. Hypotheekverstrekkers belonen een groen energielabel namelijk met extra korting op de hypotheekrente. Even tussen jullie en ons, dit geldt voor 1 op de 4 huiseigenaren. We’re just saying..

Bereken nu snel voor welke subsidie je in aanmerking komt via onderstaande link of neem contact met ons op!

Verduurzamen, wat is hierin handig?

De beste manier om te beginnen met verduurzamen, is isoleren. Dat hoeft relatief gezien niet veel te kosten waardoor je de investering binnen afzienbare tijd terug verdiend kan zijn. Zeker met de energieprijzen van nu. Je kan denken aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/ of dakisolatie.

Wisten jullie overigens dat als je meer dan twee energiebesparende maatregelen neemt, je in aanmerking komt voor 30% subsidie? Dat is makkelijk verdiend. Om hiervoor een berekening te maken is er een rekentool. Klik hier om te zien waarvoor jij in aanmerking komt.

De overige kosten zullen zelf bekostigd moeten worden. Dit is mogelijk door middel van spaargeld maar wellicht is een ‘groene lening’ iets dat beter bij jouw situatie past. Ook willen wij je helpen met het onderzoeken van jouw mogelijkheden.

Dus wil jij gaan verduurzamen en klinkt dit interessant of wil je hier gewoon is in een gesprek met Leon naar kijken, neem dan nu contact met ons op via telefoonnummer 0224-591228 of l.rood@deheij.nl!