Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Op vakantie? Zo laat je je (t)huis veilig achter!

1/6/2022
Op vakantie? Zo laat je je (t)huis veilig achter!

Weten we het nog, een jaar tot een anderhalf jaar geleden konden we alleen nog maar dromen van een vakantie. Met hoge uitzondering mochten we naar het buitenland en eigenlijk alleen met onze ogen dicht hebben we tripjes gemaakt naar de mooie, witte stranden, de zon, de cocktails en al het leuks wat er verder bij vakantie komt kijken. Voordeel aan op deze manier op “vakantie” gaan, niemand die verbrandde.

Maar inmiddels kan het allemaal weer. Schiphol staat er misschien wat minder om te springen maar hey! Het kan en dus willen we ook weer op vakantie.

Hoe laat je jouw (t)huis veilig achter?

Vakantie is leuk, maar het betekent ook dat je langere tijd weg van huis bent en daarom des te belangrijker om deze goed en veilig achter te laten. In eerste instantie is het belangrijk om na te denken over een reis- en annuleringsverzekering, deze hebben we in verschillende vormen en maten. Ben je benieuwd wat je dekkingen zijn of je graag laten informeren over bepaalde producten? We vertellen je er graag alles over. Denk bijvoorbeeld aan een koffer die is kwijtgeraakt op Schiphol, pechhulp wanneer je langs de Route de Soleil staan of wanneer je zonnebril tijdens een boottrip naar de zeebodem zinkt.

Wil je weten hoe zorgeloos je op weg kan gaan? Neem met ons contact op en laat je adviseren!
 1. Laad jezelf op, niet je apparaten
  Haal alle stekkers die niet noodzakelijk zijn uit de stopcontacten voordat je weggaat. Het opladen op vakantie is voor jezelf bedoeld, niet zozeer voor de apparaten welke thuis blijven.
 2. Ja, ook het kleine raampje bij het toilet
  Misschien vanzelfsprekend maar sluit alle ramen. De roosters kunnen misschien wel openblijven voor het doorluchten maar niet de ramen. Ook het kleine raampje van het toilet kan dicht, als het goed is wordt deze voorlopig niet gebruikt.
 3. Maak van je huis een onkraakbare kluis
  Zorg ervoor dat de haken erop zitten wanneer de ramen gesloten worden. En draai uiteraard je voordeur goed op slot wanneer je met de koffers naar buiten loopt.
 4. Verstop je waardevolle spullen
  Haal diefstalgevoelig materiaal uit het zicht. Natuurlijk hoef je de televisie, welke in elk huishouden zo belangrijk is, niet van de muur te halen. Haal wel hetgeen wat je makkelijk mee kan nemen (IPad, laptop, sierraden of telefoon) uit het zicht. Heb je een kluis? Dan wordt het helemaal eenvoudig!
 5. Zet inbrekers in de spotlight
  Zorg voor timers op je verlichting. Hiermee gaan lampen op bepaalde tijden aan en uit. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof iemand thuis is.
 6. Gun je buren wat extra ruimte
  Als je met de auto op vakantie gaat of misschien alleen met de auto naar Schiphol voor een vliegvakantie, vraag dan je buren gebruik te maken van jouw oprit. Zij hebben een mooie parkeerplek dichtbij huis en tegelijker tijd lijkt het alsof er, zeker in combinatie met de timers, iemand thuis is!
 7. Geef inbrekers geen vrijbrief
  Laat je post weg leggen door de buren of familieleden. Een volle brievenbus kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof je al een tijdje niet thuis bent. Dat je de post dan niet in het zicht legt lijkt ons wel duidelijk.
 8. Niet iedereen hoeft te weten dat je op vakantie bent
  Het is fijn om mensen te laten weten hoe lekker de vakantie is of is geweest. Doe dat alleen zo minimaal via social media, want ook inbrekers kijken ongevraagd met je mee en zien dat je ergens anders aan het genieten bent. Niet alleen bekenden maar ook onbekenden kunnen opmerken dat je daarom niet thuis bent. Zo maak je dus vrienden jaloers en de welwillende mens die de woning binnen wilt komen weet dat hij/ zij alle tijd heeft om de woning zachtjes en ongezien binnen te komen.
Bereid je op tijd voor als je weggaat. Denk er iets eerder aan dan het moment dat je vertrekt en zet het alarmnummer van je reisverzekering in je telefoon.
Maar verder.. fijne vakantie! Geniet en vergeet je niet in te smeren.