Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Vluchtelingen in huis nemen? Mooi! maar wat heeft het voor consequenties voor jouw verzekeringen?

30/3/2022
Vluchtelingen in huis nemen? Mooi! maar wat heeft het voor consequenties voor jouw verzekeringen?

Dagelijks krijgen we nieuwsberichten over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. We horen over de bombardementen maar ook veel over de vluchtelingen. Op dit moment zijn er ongeveer 3,9 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne naar de buurlanden gevlucht. Vele van hen trekken door naar Europa en er hebben ongeveer 15.000 vluchtelingen Nederland bereikt.

Het is makkelijk zeggen dat je een vluchteling zou helpen aan onderdak, een slaapplaats en voedsel. Maar als je er langer over nadenkt, de gevolgen voor je privacy, je leven voor de aankomende tijd. Hoe denken je kinderen en partner erover? Zo eenvoudig is het volgens ons nog niet.

Iedereen leeft natuurlijk mee. Het is vreselijk we er momenteel speelt in Oekraïne en we proberen te doen wat we kunnen. Geld inzamelen, hulp bieden, spullen naar het oorlogsgebied sturen, noem het maar op. De vraag waar je lang over kan blijven praten is in deze: Zou jij vluchtelingen in huis nemen of onderdak biedenwanneer ze bij jouw voor de deur staan? We hopen toch ook dat als wij in een dergelijke situatie terecht komen kunnen rekenen op hulp van anderen?

Zo eenvoudig als het stellen van de vraag zo complex is het om hier antwoord op te geven. Wij zijn van mening dat er geen goed of fout is. Voor alle standpunten valt er begrip op te brengen, het enige wat wij hopen is dat de vluchtelingen een plek hebben om even op adem te komen. Dat iemand zijn of haar veilige omgeving beschikbaar stelt voor hen die hun veilige plek zojuist verloren hebben. Een plek waar je wakker schrikt van je wekker in plaats van een bom welke tot ontploffing komt in de regio. Even rustig een gezonde maaltijd nuttigen in plaats van de resten uit een supermarkt pakken en hopen op betere tijden.

Natuurlijk denk je niet direct aan jouw verzekeringen, maar het is wel belangrijk. Vallen de in huisgenomen vluchtelingen nu onder jouw aansprakelijkheid of moet dit op een andere manier geregeld worden. Hoe zit het als zij per ongeluk iets stuk maken in huis? Er zijn verschillende situaties te benoemen waarbij het goed is even bij stil te staan. En misschien heb je zelf wel vragen ten aanzien van jouw verzekeringen in combinatie met het in huisnemen van vluchtelingen.

Om te voorkomen dat de onwetendheid of het er niet over de gevolgen en consequenties op gebied van verzekeren nagedacht te hebben willen wij aangeven voor alle vragen open te staan. Vele van de verzekeraars met wie wij samenwerken hebben inmiddels op de oorlog ingespeeld en de verzekeringsdekking verbreed. Diegene die dat nog niet hebben gedaan staan er mogelijk wel voor open. Wij horen dus graag of wij voor jou navraag over kunnen doen.

Dus zijn er ideeën of plannen om vluchtelingen te helpen! Mooi! Check dan alleen van te voren bij ons wat de eventuele consequenties zijn voor jouw eigen particuliere dekking. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent in geval van calamiteiten.