Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Nieuws

Een caravanverzekering afsluiten, is dit verplicht?

17/8/2023
Een caravanverzekering afsluiten, is dit verplicht?

Er op uit met je caravan. Steeds meer mensen beleven in hun vrije tijd veel plezier aan op vakantie gaan met hun eigen caravan (of vouwwagen). Je caravan en alles wat erin en eraan zit moet dus goed verzekerd zijn. Met een caravanverzekering verzeker je schade aan je caravan. Daarnaast is diefstal van je caravan en inbraak hiermee gedekt. Een caravanverzekering is niet verplicht.

Waarom een caravanverzekering?

Schade aan je caravan (wanneer deze is losgekoppeld van de auto) is niet verzekerd op je WA-verzekering. Schade aan je caravan wanneer deze aan de auto is gekoppeld is alleen WA-verzekerd (ook als de auto WA beperkt casco of allrisk verzekerd is). Wanneer je op een camping staat of onderweg bent kan er van alles gebeuren. Een flinke storm met hagelstenen zo groot als tennisballen, een brand of een inbraak/diefstal. Deze kosten vallen niet standaard onder je verzekering, daarom kan een caravanverzekering afsluiten handig zijn. Welke soorten caravanverzekeringen er zijn? En welke aanvullende dekkingen past het beste bij jouw caravan? Dit kan per persoon verschillen.

Groene kaart verplicht?

In het buitenland kan het zijn dat een groene kaart verplicht is. In landen zoals Polen, Kroatië, Duitsland, Spanje en Portugal kunnen ze hierom vragen. Indien je deze nodig hebt kan deze bij ons opgevraagd worden (of als de caravan verzekerd is bij Nh1816 kan die zelfs via de app worden gemaakt). Wil je meer informatie over de groene kaart of wil je een groene kaart bij ons aanvragen? Neem dan contact met ons op.

caravan verzekering

Wat kost een caravanverzekering?

Gemiddeld zijn de kosten van een caravanverzekering tussen de 120 euro en 800 euro per jaar. De kosten van een caravanverzekering zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van de caravan en de aanvullende dekkingen die worden gekozen. Kies je bijvoorbeeld voor beperkt casco of all risk dekking. Wil je die mover, voortent of inventaris erbij verzekeren? Heb je een hagelbestendig dak? Dan krijg je bij sommige maatschappijen zelfs korting als je hageldekking meeverzekerd.

Wanneer je het eigen risico verhoogt, dan zakt de premie per maand. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten caravan verzekeringen? De Heij helpt je graag met het uitzoeken van de juiste verzekeringen en vergelijkt met jou verschillende maatschappijen.

Met een gerust hart op vakantie

Of je uiteindelijk beslist om wel of niet je caravan te verzekeren, het gaat erom wat het beste voor jou voelt. Maar wij willen er graag voor zorgen dat je met een gerust hart op vakantie gaat.

Voor meer informatie of om contact met ons op te nemen klik je op deze link of bezoek je onze website.

Fijne vakantie!!