Klantbeoordelingen De Heij
Klanten geven ons een 9,3
Op gebied van persoonlijke service
0224 - 591 228
Ma t/m vr 08:30 tot 17.00
info@deheij.nl
Binnen 1 werkdag reactie
Bestelautoverzekering

Verzekering

Bestelauto

Bestelautoverzekering afsluiten

Ben je ondernemer en heb je een bestelauto die verzekerd moeten worden? Bij De Heij Adviesgroep geven wij onze klanten onafhankelijk advies op maat. Wij helpen je graag bij het afsluiten van de juiste verzekering(en).

Soorten bestelautoverzekeringen

Er zijn verschillende verzekeringen waar je uit kunt kiezen als je een bestelauto wilt verzekeren. Zo kun je kiezen voor een WA-verzekering, een WA + (Beperkt Casco) verzekering of een All risk-verzekering. Welke verzekering voor jou de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren. Zoals je gebruiksdoel, eigen risico en natuurlijk je budget. 

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) 

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je bent verplicht om een WA verzekering voor je auto af te sluiten. Je bent verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen auto of eigen spullen.

WA+ (Beperkt Casco) 

Met de WA + verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto veroorzaakt. En schade aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Verder ben je verzekerd voor veelvoorkomende schades aan je eigen auto zoals ruitschade, brandschade, diefstal of stormschade.

Schade aan je eigen auto door een aanrijding, of schade door vandalisme krijg je niet vergoed. Meestal kies je voor een WA plus (beperkt casco) verzekering als je auto tussen de 7 en 10 jaar is.

All risk (Volledig casco)

Een all risk-verzekering, ook wel WA volledig casco genoemd, is een aanvulling op de basisdekking van een WA verzekering. Ook alle dekkingen van WA + beperkt casco vallen onder deze verzekering. Naast schade aan anderen en schade door vandalisme is schade die je zelf veroorzaakt ook gedekt. Meestal kies je voor een all risk verzekering als je auto jonger dan 7 jaar is. 

Bestelauto particulier of zakelijk verzekeren

Een bestelauto kan je particulier en zakelijk verzekeren. Als de bestelauto zakelijk wordt gebruikt, zal je logischerwijs een zakelijke verzekering moeten afsluiten. Wanneer je geen eigen zaak hebt, kun je de bestelauto ook particulier verzekeren. Op het moment dat je een bestelauto voor minder dan vijfduizend kilometer per jaar ‘overig’ zakelijk gebruikt, dan wordt het als particulier beschouwd. Woon-werkverkeer telt hierbij als particuliere kilometers. 

Twijfel je over welke verzekering je het beste kunt afsluiten? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voor- en nadelen. 

Schadeverzekering inzittenden

Deze verzekeringsdekking biedt dekking voor de werkelijk geleden schade, materieel of letsel, ten tijde van een ongeluk tot een verzekerd bedrag van € 1.000.000,-. De verzekering geldt voor alle inzittenden (waaronder de bestuurder zelf) met een gordel om. 

Ongevallenverzekering inzittenden

Deze verzekeringsdekking keert uit op het moment dat jij of de inzittenden door een ongeval komen te overlijden of last hebben van (blijvende) invaliditeit. Voor beide gevallen wordt er dan eenmalig een bedrag uitgekeerd.

Pechhulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Je wilt er bij zo’n situatie natuurlijk wel zo snel mogelijk weer zijn voor je klanten. Het is daarom van belang dat je zo snel mogelijk geholpen wordt, als je met pech langs de weg komt te staan. Door je goed te verzekeren met pechhulp zorg je ervoor dat jij direct goed geholpen wordt bij problemen langs de weg.

Verkeersrechtsbijstand

In het verkeer kunnen vervelende situaties ontstaan. Een foutje heeft vaak al grote gevolgen. Wil je er zeker van zijn dat je recht op hulp hebt wanneer je het niet eens bent met een schade of een schadeclaim? Sluit dan een verkeersrechtsbijstand af.

Neem contact met ons op om te overleggen welke verzekering het beste bij jou past.